30 dagen bedenktijd

Gratis verzending vanaf € 80

Levertijd 1-2 werkdagen

Alleen kwaliteitsmaterialen

Kindergrime schmink en make-up kopen

Er zijn veel verschillende schmink merken die geschikt zijn voor het grimeren van kinderen. Toch zijn niet alle merken goed genoeg om gebruikt te worden door (professionele) grimeurs. Zo wordt de schmink bij bepaalde merken te “slijmerig” bij warm weer. Iets wat absoluut vermeden moet worden!

Daarom kan je op onze webshop alleen de beste schmink merken terugvinden. Onderstaande merken worden door vele grimeurs (hobby en beroeps) in binnen- en buitenland gebruikt:


Welke schmink merken gebruik ik best?

 • Superstar schmink:
  Superstar is de meest gebruikte schmink binnen België en Nederland. Het wordt geproduceerd in Europa. De schmink heeft een zacht pigment, waardoor het makkelijk afwasbaar is. Met meer dan 60 kleuren in het assortiment zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt.
 • Diamond FX schmink:
  Diamond FX wordt in Amerika gemaakt, en is dus internationaal het meest gebruikte merk om te schminken. Toch wordt Diamond FX ook veelvuldig in Europa gebruikt. De schmink bevat namelijk sterke pigmenten, waardoor het een verademing is om hiermee bijvoorbeeld lijnen te schminken. Het enige nadeel is dat "Amerikaanse schmink" iets moeilijker van de huid afwasbaar is.
 • PartyXplosion schmink:
  PartyXplosion wordt gemaakt in Nederland, maar kan vergeleken worden met de Amerikaanse schmink (Diamond FX). Ook de schmink van PartyXplosion bevat dus sterke pigmenten. Het kleurenassortiment daarentegen is iets beperkter in vergelijking met Diamond FX en Superstar.
 • Grimas schmink:
  Hoewel Grimas minder populair is, is de kwaliteit zeker vergelijkbaar met de andere topmerken. Grimas wordt geproduceerd in Nederland (en is - net als Superstar - makkelijk afwasbaar van de huid). De Grimas schminkjes van 15 ml zijn gemakkelijk op elkaar te stapelen, en dus enorm handig te vervoeren. Tip: professionele grimeurs bewaren vaak de stapelbare potjes. Op die manier kan je ze achteraf hervullen met je favoriete schminkkleur- en merk.

Welke grootte van schmink potjes gebruik ik best?

Schmink potjes zijn er in verschillende formaten. De meest geschikte keuze is voor iedereen verschillend en persoonlijk, maar onderstaande vuistregels zijn een handig startpunt:

 • Schmink je zelden, of wil je nieuwe schmink kleuren ontdekken?
  In dit geval kies je best voor kleine formaten (zoals 10 à 16 gram of 2,5 ml). Je hebt dan niet teveel schmink, en zo kan je gemakkelijk een nieuwe kleur uittesten, of de meest ideale kleurentint van een bepaalde kleur kiezen. Zo heeft Diamond FX bijvoorbeeld meer dan 30 kleurtinten blauw, groen etc. Ook paletten zijn een handige optie om nieuwe kleuren schmink te ontdekken.
 • Schmink je af en toe als hobby, of regelmatig als (bij)beroeps?
  Op dit punt ben je waarschijnlijk al gehecht aan bepaalde merken, en specifieke kleuren. Je kan dan gemakkelijk iets grotere potjes kopen (formaat 30 à 45 gram of 15 ml). Deze formaten zijn ook handiger in gebruik en vervoer (ten opzichte van kleinere potjes).
 • Nog grotere formaten?
  Er bestaan schmink potjes tot zelfs 90 gram of meer. Ook Grimas heeft grote formaten zoals 25 ml en 60 ml. Al deze grote formaten zijn echter alleen geschikt voor grimeurs die op regelmatige basis schminken. Schmink nooit rechtstreeks uit deze grote potten. Wel zijn ze ideaal om hiermee kleinere potjes te hervullen. De vraag naar deze grote formaten is redelijk beperkt, maar mail ons gerust indien je naar een bepaald formaat op zoek bent. Wij kunnen ze op bestelling vaak binnen enkele werkdagen reeds leveren.