Welke soorten schmink voor kindergrime bestaan er?

Schmink op waterbasis

Met de vele verschillende soorten schmink die er tegenwoordig beschikbaar zijn, is het vaak een uitdaging om te weten welke het beste te gebruiken zijn zijn voor kindergrime. Of je nu een beginnende of ervarende grimeur bent: het is belangrijk om de verschillende soorten schmink te begrijpen, en te weten welke het meest geschikt zijn voor jouw doeleinden.

Schmink op waterbasis

Dit s de meest voorkomende schmink die wordt gebruikt voor kindergrime. Het is makkelijk aan te brengen, mengt goed en droogt snel op. Het wordt geleverd in verschillende kleuren (ook cakes genoemd) en is over het algemeen veilig voor de kinderhuid. Omdat het een product is dat met water wordt geactiveerd, kan je het dus ook met water losmaken, daardoor kan het echter uitlopen als het in contact komt met water, zweet of speeksel.

Crème schmink

Dit is een dikkere crème die een goede dekking heeft. Je kan hierbij echter best eerst een kleine hoeveelheid op een palletje aanbrengen (dmv een spatel), en vanaf het pallet werken. Op die manier kan je schimmel in het potje (container) voorkomen. Je gebruikt het vooral met de spons. De cremige substantie is niet handig in gebruik met een penseel, daarvoor gebruik je dan best de vloeibare of vaste variant.

Een mooie degradé maken met dit materiaal daarentegen is kinderspel. Nadeel is dan weer dat de schmink niet “droogt”, maar – net zoals bij een vet schmink – kan je deze ook afpoederen of fixeren. Dat is echter niet noodzakelijk.

Poeder schmink

Poeder schmink is een lichtgewicht schmink die op de huid wordt aangebracht met een penseel, poederdons of applicator. Het biedt een zachte en natuurlijke afwerking en kan gemakkelijk worden verwijderd met een ontsminkingsproduct. Poeder schmink is niet gemaakt om met water te mengen, maar het kan licht vloeibaar worden gemaakt als je het aanbrengt met een vochtig penseel. Om de kleuren echt helder en fel te krijgen kan je er best een basis onder aanbrengen in een lichte kleur.

Conclusie

Kortom: Het kiezen van de juiste schmink voor kindergrime kan een uitdaging zijn. Het begrijpen van de verschillende soorten schmink kan helpen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. Zorg ervoor dat je schmink koopt die speciaal is ontworpen voor het gezicht en hypoallergeen is. De schmink op waterbasis wordt echter het vaakst gebruikt voor kindergrime. Kinderen hebben namelijk weinig geduld. Je hebt dan vaak geen tijd om een ondergrond te fixeren, of af te poederen. Verder gaat crème schmink ongemakkelijker aanvoelen bij kinderen. In onze webshop werken we daarom hoofdzakelijk met schmink op waterbasis. Met bovenstaande tips kan je alvast aan de slag met het kiezen van de juiste schmink, en het creëren van de mooiste gezichtjes!